Екстра

Фантазија од глетка: На ова место небото ја бакнува земјата

Салар де Ујуни е најголемото солено езеро во светот, а воедно и местото каде се спојуваат небото и земјата.

19-10-salar-de-ujuni

19-10-salar-de-ujuni1

Се наоѓа во близина на Андите и е покриено со неколку метри покривка од сол. Секоја година тенок слој вода ја залива и така Салар де Ујони се претвора во најголемо огледало на Земјата.

19-10-salar-de-ujuni4 19-10-salar-de-ujuni5 19-10-salar-de-ujuni6

19-10-salar-de-ujuni2 19-10-salar-de-ujuni3

Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top