Advertisements
Славни

Ѕирнете во професионалното CV од Илон Маск

Кога ќе се спомене влијателна личност со врвни технолошки иновации и достигнувања од планетарен калибар, како што е Илон Маск, при споменување на неговото професионално Curriculum Vitae, сигурно многумина очекуваат неколку страници исполнети со импресивни работни искуства и позиции.

Но, ако ги прашате експертите за професионално креирање на CV од Novoresume, тие ќе ви кажат нешто сосема спротивно. Фраерите за јаки CV-а се убедени дека квалитетно конципираното и срочено CV треба да биде конкретно, јасно и не многу обемно.

За да го докажат тоа, решиле да создадат едно такво CV врз основа на импресивната кариера на технолошкиот могул Илон Маск, претставена во една страница.

Advertisements

Најпопуларно

To Top