Вебкафе

Зимската магија на Бајкалското Езеро

Дронската технологија и концепт на снимање на човештвото му отвори сосема нови димензии на перцепција и визуелизација на импресивните предели од планетата Земја, како од урбан, така и од пејзажен карактер.

Благодарение на дроновите и компактните камери со висока резолуција на снимање, денес ние можеме да уживаме во прекрасни и фантастични снимки од најразлични места ширум светот кои воодушевуваат и восхитуваат со својата грандиозност и убавина.

А една од тие природни појави со сигурност е Бајкалското Езеро, кое во различни периоди од годината, различно воодушевува со своите природно-естетски импресии. Дронската снимка која ви ја пренесуваме подолу, на фантастичен начин ги доловува зимските панорами на оваа водена површина и пејзажните дразби кои таму зимата „ги слика“ со најфина рака.

Advertisements
To Top