Advertisements
Авто мото

За сите кои веруваат дека жените се лоши возачи – „Арапските газели“ го побиваат овој стереотип

Клубот на обожавателки на автомобилизмот, познати како „Арапски газели“, кој е  помогнат од Мекларен и Ферари, посветено е фокусиран на промената на претставата дека арапските жени не умеат да управуваат со скапи автомобили.

Во клубот моментно членуваат околу 80 жени од 17 држави, дами кои се уверени дека „суперавтомобилите“ не се наменети само за мажите. Основачка на здружението е Ханан Мазоузи Собати од Дубаи.

Овој клуб совршено се вклопува во град како Дубаи, каде што елитата купува ултраскапи возила со еднаква леснотија како кога обичните луѓе одат во супермаркет.

Advertisements
To Top