Вебкафе

YouTube го брише нацизмот

Гигантот во светот на видеоплатформите, познатиот YouTube, официјално ја најави својата борба против постоечкиот неонацизам со објавата дека ќе ги избрише сите содржини во кои се негира Холокаустот и другите „документирани насилни настани”.

Ова е голем пресврт во политиката на компанијата , која беше обвинувана дека промовира насилство и омраза.

Мрежната услуга за размена на видеа во сопственост на Google исто така најави дека ќе ги отстрани снимките со кои се слави нацистичката идеологија и промовираат групи кои веруваат во својата надмоќ над другите.

Покрај тоа , ќе бидат отстранети и профилите на авторите на видеа кои повеќе пати ќе се противат на новата политика на YouTube, дури и директно да не ги прекршат правилата.

Advertisements
To Top