Вебкафе

Вратата на автомобилот не смеете да ја отворате со лева рака, а за тоа постои добра причина!

Голем број возачи кога излегуваат од автомобоилот, вратата ја отвараат со левата рака, но тоа може да се покаже како кобно.

Иако вам ви изгледа дека тоа е најлесно, сепак не е добра идеја, бидејќи така немате доволно добар преглед на тоа што се случува околу вас.

Многу подобро е да ја отварате вратата со десната рака, бидејќи по автоматизам се вртите и имате време да забележете друг автомобил, пешаци и велосипедисти.

Ваквото отварање на врата е вообичаено во Холандија каде што велосипедот е вообичаено превозно средство, па така возачите се навикнати да се грижат за нивната сигурност.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top