Музика

Враќање на легендата: Вознесот на Горан Таневски и „Мизар“ – Друго откровение

Култниот македонски музичар и една од најмаркантните фигури на македонската авангардна и алтернативна музичка сцена, Горан Таневски, кој е еден од основачите на култната македонск група „Мизар“, заедно со поставата наречена „Мизар“ – друго откровение ќе одржи концерт на 13 јуни 2019 г. во МКЦ – Скопје.

Горан Таневски, фронтменот на „Мизар“ и еден од највлијателните вокали на југословенските простори, по повод 35 години од својата кариера издава три нови албуми и организира концерт со кој ќе се заокружи неговата плодна три и полдецениска кариера.

Advertisements
To Top