Видео

Вознемирувачко видео: Во живо, на Фејсбук, си го пренесуваше самоубиството

Вознемирувачката снимка од самоубиството го прикажува Узун како зборува во камерата, а потоа го зема пиштолот и си пука во глава. Шокираните корисници на социјалната мрежа безуспешно се обидувале да го одвратат од чинот.

Тој на снимката кажува дека решил да се убие бидејќи неговата ќерка не побарала дозвола пред да се сврши: „Вечерва ова го пренесувам во живо и не сакам оние кои ме доведоа до оваа ситуација да бидат на мојот погреб“.

Тој кажал дека за посвршувањето на ќерката дознал во телефонски разговор со жена му. „Никој ништо не ме праша. Не ме третираа како маж“. На крајот на снимката порачал: „Збогум, заминувам, пазете се, се гледаме“.

Портпаролот на Фејсбук за Њујорк тајмс изјави дека компанијата „длабоко жали за трагедијата“ и дека видеото е тргнато од мрежата. Тој порача дека „Фејсбук не промовира самоповредување или самоубиство“.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top