Вебкафе

Возење на 3.500 метри надморска висина од кое се леди крвта (видео)

1D е индиски автопат од кој дел е и планинскиот превој Зојила на Хималаите долг 9 километри. 

Во некои делови има височина од 3.528 метри, а се смета за спасувачка зона меѓу регионот Ладак и долината Кашмир.

Ова е најопасен пат на светот каде годишно гинат илјадници луѓе.  Причина за тоа се временските услови, но и теренот на кој патот е изграден.

Loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top