Видео

„Водно – запознавање одблизу“ – документарец за „белите дробови на Скопје“

Мегаломанските идеи за градење на Водно не запираат иако стручњаците предупредуваат дека агресивната урбанизација предизвикува свлечишта опасни за животот на граѓаните, ја уништува природата во планината и ја менува климата во Скопје. Документарец „Водно – запознавање одблизу“ го изработи Институтот за комуникациски студии.

Advertisements
To Top