Вебкафе

Во Туркменистан се забранети црните возила, а причината е логична!


Новата одлука на туркменикстанскиот претседател е логичен редослед на луди потези од лидерите на оваа земја.

Гурбанѓулиј Бердимухамедов на позицијата претседател го наследи Спармурат Нијазов, во светот познат како Нијазов. Нијазов веројатно бил најексцентричен лидер на некој земја во новото време, а Бердимухамедов е на добар пат да го стигне.

Тој всушност мисли дека белите автомобили носат среќа. Поради тоа тој одлучилод главниот град да бидат отстранети сите црни автомобили. Последниве недели градските власти без предупредување ги конфискуваат црните автомобили, посебно оние од чии што сопственици не добиле дозволи за фарбање на време.

Најголема причина за задоволство имаат всушност автолакерите. Цената за фарбање на еден автомобил порасна од 7.000 на 11.000 маната, што е еднакво на просеча годишна плата.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top