Актуелно

Во ЈП „Македонски шуми“ ќе се вработуваат 325 лица


Нов бран времени вработувања во едно од најгабаритните јавни претпријатија кај нас, „Македонски шуми“.

Јавното претпријатие „Македонски шуми” – Скопје, објави оглас со кој бара да вработи 325 лица на определено време од една година. Според огласот се бараат 216 сечачи и 109 дотурачи на дрва.

Работните задачи за работно место сечач опфаќаат оборување, кроење и изработка на шумски сортименти, a за работно место дотурач пренос на дрвни сортименти.

Месечната нето плата за работното место сечач изнесува 14.490 денари, за работно место дотурач изнесува 13.050 денари.

Македонски шуми има околу 2.500 вработени.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top