Мајтап

Виц: Зајаците што пиеле ракија


Двајца зајаци во шумата си купиле шише ракија. Седнуваат да пијат, но немаат ништо за мезе. Гледаат – на едно дрво седи врана со парче сирење во клунот. Едниот оди до дрвото и вели:

– Здраво-живо, врано!

Таа молчи.

– Сакаш ли да локаш со нас?

– ДА! – Изгракува птицата.

Сирењето паѓа, зајаците го земаат и си пијат и мезат сами.

Следниот ден зајаците повторно купуваат шише ракија и пак немаат мезе. На дрвото повторно седи истата врана со парче сирење.

– Врано, сакаш ли да локаш со нас?

Молчење… Зајакот вади чаша и почнува да става ракија…

– Доста ли ти толку?

Враната: – Да!

Сирењето пак паѓа и зајаците пак го земаат и си пијат и мезат сами.

Третиот ден сè се случува повторно.

– Врано, ќе локаш ли со нас?

Молчење…Зајакот става ракија…

– Доста ли толку?

Молчење…

– Што ти е тебе ма? Мислиш ли дека сакам да те зафркнам?

– ДА!

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top