Мајтап

Виц: Цајканот и овчарот

Некој овчар си ги пасел овците на една ливада крај патот, поминува цајкан без униформа, во цивилна облека, застанува и му вели на овчарот:
Цајканот: Ако погодам што си да ми дадиш една овца.
Овчарот: Ајде погоди!
Цајканот: Селанец си! 
Овчарот: Погоди! Ајде сега земи си една овца.
Цајканот: Си земал и тргнал да си оди.
Овчарот: Ај јас ако погодам што си да се кладиме по две овци! -Цајканот: Ајде!
Овчарот: Ти си цајкан!
Цајканот: Е,од каде погоди?
Овчарот: Па наместо овцата кучето си ми го земал.

Advertisements
To Top