Мајтап

Виц: Терсене сон

Пензионери играат шах во парк и разговараат за фудбал.
– А бе, кога ќе отидеме на оној свет, ќе има ли фудбал горе?
– Појма немам, ај да се договориме кој прв отиде да му се јави на другиот на сон и да каже како е горе.
И така биднало, едниов починал и му се јавува на сон на другиот.
– Брат, имам две вести за тебе, добра и лоша. Добрата е што овде се изнагледав фудбал, дури и играм, а втората, ти браниш во недела!

Advertisements
To Top