Мајтап

Виц: Таксистот и техничарот во интернет оператор


Вработени во некој интернет провајдер се качиле во такси и прашале за цената.
Нудиме неограничен пакет за 100 денари, одговорил таксист.
Кога пристигнале на бараната адреса, тој им рекол:
2400 денари, молам.
Но нели рековте 100 денари? се изнервирале патниците.
Видете сега, почнал да им објаснува возачот. При неограничен пакет брзината е ограничена на 10 км на час, а Вие ме замоливте да возам побрзо. При зголемена брзина се наплаќа по 100 денари за секои 10 км час. Освен тоа неограничениот пакет е валиден само во рамките на еден регион, а Вие патувавте во соседниот регион, тоа веќе е роаминг. Патување надвор од почетниот регион се наплаќа еднократно 100 денари. Освен тоа, при роаминг се наплаќа по километар, а тарифирањето е на почеток за првите 100 км, што значи тоа се уште 900 денари. И тоа воопшто не ви е скапо затоа што нашата стандардна тарифа е 1500 денари за км, а вие плаќате роаминг 900 денари на км. Дури ви излегува и многу поевтино! Покрај тоа Вие бевте повеќе корисници. Од 1 јануари услугата групни патувања се плаќа, по 190 денари од човек. И уште 390 денари. Вие користевте музички пакет, бидејќи влегувајќи во такси се согласивте да ја користите оваа платена услуга. Значи се вкупно должите точно 2400 денари.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top