Мајтап

Виц: Повторувањето е мајка на знаењето

Одговара Трајче на час за оценка, ама слабо му оди.

Професорот го слуша, па му вели:

– Ех, Трајче, Трајче…репетицио ест матер студиорум !

Трајче:

– А јас тебе жена ти и керка ти!!

Advertisements
To Top