Мајтап

Виц: Македонски цајкани

Заминале за Африка германски, италијански и македонски цајкани. Се натпреварувале кој попрво ќе фати лав.

Отишле германските цајкани и за 15 минути донеле лав.

Отишле италијанските цајкани и за 10 минути донеле лав.

Отишле македонските цајкани и за 5 минути донеле слон, целиот во модрици.

Почнале да се бунат другите цајкани:

– Не рековме слон туку лав.

А слонот ја подига сурлата и вели:

– Признавам дека сум лав.

Advertisements
To Top