Мајтап

Виц: Крали Марко и Баба Рога

Го јавнал Крали Марко, неговиот коњ Шарец и тргнал низ шумата. Но, што да се види, дрвјата откорнати, гранките искршени. Му се натажило срцето на Крали Марко и си помислил:

„Бреееј, тука изгледа поминал некој голем јунак, поголем дури и од мене“.

Продолжил понатаму, стигнал до една ливада, таму тревата разорана, цвеќињата смачкани. Му се натажило срцето на Крали Марко и си помислил:

„Бреееј, тука изгледа поминал некој голем јунак, поголем дури и од мене“.

Продолжил понатаму, ја видел Баба Рога со косата искубана, забите искршени, силувана, лежи и офка. Крали Марко се наведнал над неа и ја прашал:

Кажи ми бабо, кој е овој голем јунак кој беснее во шумата?

Баба Рога ги отворила своите модри очи, го препознала Крали Марко и му рекла со последните сили:

Да си жив и здрав бабе, колку си добар кога си трезен.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top