Мајтап

Виц: Чудесната Македонија

Зборуваат двајца Кинези.
Знаеш другар бев во една интересна земја која се се вика Македонија.
Да, сум слушнал дека има таква.
Бев гостин во една куќа, многу љубезни, ама и чудни луѓе. Замисли – вели зачудено кинезот.
– Таткото работи не зема плата. Мајката не работи зима плата. А синот е пензионер.

Advertisements
To Top