Живот

Видете какво влијание има музиката врз вежбањето!

Интуитивно, веќе долго време размислуваме како музиката може добро да ни дојде ако сакаме да направиме подобар кардио тренинг, но досега немавме никакво научно покритие кое го потврдува тоа. Но сега веќе го имаме…

Неодамна беше одржана годишна конферецина на Кардио Американ Колеџ а резултатите кои се објавени споредуваат лица кои вежбаат со музика и без музика.

За време на вежбањето мерен е нивниот срцев стрес, а дошле до голем заклучок дека лицата кои трчаат со музика, трчаат 50.6 секунди во однос на оние кои трчаат без музика.

Иако тоа можеби не е значајна разлика, експертите истакнвуаат дека таа минута е од особено значење поради бројот на откуцаи на срцето.

Како совет ние препораќуваме да вежбате со музика, а на тој начин ќе имате здраво срце, а штом срцето е здраво, вие сте поотпорно и спремни за поголема активност.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top