Актуелно

Стопирана постапката за продажба на фамозниот „Мерцедес“ – еве ја причината

Откако најпрвин ја отпочна постапката за продажба на фамозниот „Мерцедес“ купен преку МВР во времето на претходната влада, кој е во владина сопственост, Владата на Република Македонија го става во мирување процесот на продажба на возилото.

Истиот ќе биде „замрзнат“ до завршувањето на судскиот спор во кој може да се појави потреба „Мерцедесот“ да биде искористен како доказен материјал.

Оваа одлука се носи со цел да се оневозможи избегнување одговорност на обвинетите во судскиот процес каде возилото е предмет на интерес.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top