Живот

Стоп за болките: 20 трикови за правилно седење пред компјутер


Иако можат да се појават од различни причини, болките во половината, грбот, па и нозете се честа појава после долго и неправилно седење пред компјутер. Ако и вие го имате овој проблем, ви препорачуваме да го погледнете видеото подолу.

Седењето и наведнувањето кон тастатурата е причина за повеќе проблеми со половината, отколку кревањето товар и носење на истиот. На работното место, оние кои работат на компјутер, обавезно треба да ја избегнуваат положбата во форма на буквата С.

Тоа ќе го избегнете ако задниот го сместите до потпирачот за грб. Тоа ќе овозможи вашата карлица да биде на повисока положба од колената. Овој и уште неколку корисни трикови кои ќе ви помогнат да ги намалите или целосно да ги избегнете болките во грбот при седењето пред компјутер на видеото подолу, кое го објави Business Insider.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top