Актуелно

Спортско обложување

Спортско обложување

Спортско обложување е игра на среќа во која онај што игра го погаѓа исходот на спортските случувања. Можните опции на кои може да погаѓате се зададени од страна на обложувалницата. Износот на евентуалната добивка се пресметува според висината на коефициентот помножен со вапиот влог.

Како да започнете со спортско обложување

Спортските настани односно, паровите на тимови може да ги најдете во билтенот кој е понуден од страна на обложувалницата. Натпреварите на кои може да се обложувате најчесто се прикажани во форматот како на сликата долу.

Спортско обложување

На сликата претставени се:

  • Код/шифра (2709, 1610…) – на секој спортски настан се доделува шифра или код
  • Конечен тип (1, х, 2) – Вие погаѓате како ќе заврши натпреварувачкиот пар, односно победа на домаќинот/гостинот или нерешено
  • Вкупно голови (0-2, 3+, 4+) – Вкупен број на голови постигнати на тој натпревар
  • Двата тима даваат гол (GG, gg3+, GG4+) – Двата тима треба да постигнат гол, и кај опциите 3+ и 4+ треба и вкупно голови да се погодат

За да уплатите тикет потребно е да ги запишете:

  • Шифрата на натпреварувачкиот пар
  • Начинот на кој ќе се кладите, односно погаѓање за исходот на натпреварот

Добивката се пресметува со собирање на коефициентите за натпреварувачките парови и нашиот влог.

Коефициенти и спортско обложување

Коефициентите за спортско обложување би можеле да ги дефинираме како показател на веројатноста за некој настан да се случи во спортските настани. Тоа се базира врз основа на проценката на аналитичарите кои ги креирале, односно ги одредиле со помош на проценки, анализи и статистики.

Спортско обложување во живо

Спортско обложување во живо, како што кажува и самото име, се обложувате во реално време, по започнување на настанот. Обложувалницата ви дава натпревари кои имаат таква можност, вие имате коефициенти и пренос во реално време. Кладењето во живо ви нуди многу опции, па така вие имате шанса да одберете на што ќе се обложувате. Коефициентите се движат во зависност од тоа како се одвива играта. Опциите на кои може да се кладите и коефициентите се разликуваат во зависност од типот на спорт.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top