Музика

СПОДЕЛИ МУЗИКА: „Девојко, мари хубава“ – народен блуз за „балното“ од родопските висови

„Бално“ – мака, тага, од речникот на родопските думи. Џез верзија на овој родопски блуз во аранжман на Веселин Којчев.

Милена Караџова – вокал
Веселин Којчев – гитара, перкусии
Дичо Ников – кларинет
Александар Леков – бас
Иван Енев – тапани, перкусии

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top