Музика

СПОДЕЛИ МУЗИКА: Амалија Родригез – “Alfama”, кралицата на фадото погалува и разнежнува со гласот


 Амалија да Пиедад Родригез (1920-1999), позната само како Амалија Родригез, е најпознатата португалска фадо пејачка и најголем промотор на овој музички правец ширум светот, поради што го носи престижниот епитет Rainha do Fado („кралица на фадото“).

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top