Вебкафе

Снежна уметност: Ремек дела од 40.000 чекори


Симон Бек е неконвенционален уметник кој наместо слики и скулптури, изработува уметнички дела на снегот. Негов уметнички алат се неговите дрезги, со кои тој шета по снегот оставајќи стапалки, преку кои создава импресивни визуелни снежни уметнички дела.

На едно од своите ремек-дела тој направил дури 40.000 чекори, а резултатот е неверојатен. За некои од цртежите му се потребни и по 11 часа, бидејќи „слика“ трчајќи низ просторот.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top