Славни

Шербеџија одби улога – не сака да го игра ОВОЈ лик

Луан Криезиу е сценарист и режисер од Косово кој подготвува филм за командантот на Ослободителната војска на Косово (ОВК) Адем Јашари.

Меѓу актерите кои ги имал во предвид и план за да им ја понуди главната улога на Адем Јашари, бил и балканскиот актер со светска слава и холивудска адреса, Раде Шербеџија.

Како што наведуваат косовските медиуми, Криезиу стапил во контакт со Шербеџија преку косовскиот актер Енвер Петровци.

Шербеџија ја одбил улогата за Адем Јашари со образложение дека „ако ја прифати тогаш цел свет ќе го признае Адем Јашари“.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top