Видео

Сеќавањата на академик Влада Урошевиќ за скопскиот земјотрес во 1963 (видео)


Интервју со Академик Влада Урошевиќ направено во 2014 година, во кое раскажува за сопствените искуства и доживувања на земјотресот.

За животот во пост-земјотресно Скопје, за рефлексиите од големата катастрофа во литературата и уметноста, за модерната архитектура и пријателството со архитектот Живко Поповски и за она што му се случува на Скопје денес.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top