Живот

Прв машки гел за контрацепција: Се користи како лосион и го спречува производството на сперма!

Првиот машки контрацептив ко се користи за драматично намалување на сперма во тестисите, односно ги смалува сперматозоидите на помалку од милион во милилитар.

Тоа се покажало како доста успешно, а кај 78% од мажите потполно е стопирано производството на сперма. Тоа вклучува два видови на гел кој мора да се применуваат на различни делови од телото, а сега се комбинираат во еден производ. Тестирањето ќе трае околу 4 години.

Моментално постои една опција која мажите ја имаат за спречување на бременоста, а тоа е кондомот. Научниците помешале два хормони, прогестин и тестостерон. Само 23% од мажите имале низок број на сперматозоиди за време на тестирањето.

Прогестинот ги стопира тестисите да произведуваат нормална количина на сперма. Слични формули се напревени претходно, но морале да се земаат како таблети, импланти или инекции.

Оваа е прва метода која може да се применува дома, односно брзо и лесно без многу напор.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top