Advertisements
Музика

Посветена на „поразениот и окупиран град“: Балашевиќ има нова песна

Фото: Luka Stanzl

Пред неколку дена, за време на неговиот концерт во Нови Сад, Ѓорѓе Балашевиќ премиерно ја изведе својата нова песна, која ја посвети токму на својот роден град.

Името на песната е „Čuvaj mi, Bože, Novi Sad“. Истата беше објавена на Фејсбук, од каде обожавателите на Балашевиќ масовно ја споделуваат.

Еве го и текстот, а подолу слушнете како звучи ова ново дело од славниот музичар.

Čuvaj mi, Bože, Novi Sad
od svega što ga spopalo…
Čuvaj mi barem ovo sad
dok i to nije propalo.

Čuvaj mi, Bože, Novi Sad
zaposednut i poražen…
Gde je sad onaj lepi grad
doteran i uobražen?

Čuvaj mi moje Laloše
što sve to podnose po svom…
Čuvaj mi moje dođoše
koji su ovde našli dom.

Advertisements
To Top