Вебкафе

Посетувате PornHub? Ова мора да го знаете!


Посетителите на сајтот за возрасни „PornHub“ можеби се „инфицирале“ со вирус кој хакерите го инфилтрирале во ланецот за огласи на сајтот.

Неодамнешниот хакерски напад на „PornHub“ изложи милиони корисници во Сад, Велика Британијам и Австралија на вируси, соопшти фирмата за сигурнсот на интернет „Proofpoint“.

Нападот познат како „малвертистинг“ користи платформа за огласување и доставување на лажни browser апдејти за Firefox, Chrome i Edge.

Хакерите креирале лажни реклами кои се појавиле како сигурносно известување на „browser“ говорејќи им на корисниците дека мораат да го абдејтираат софтверот. Штом ќе го направите тоа ќе станете жртва на напдот.

„PornHub“ брзо реагираше веднаш отакако беа известени за нападот и ги заштитија останатите корисници од напад на „малвертистинг“.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top