Живот

Поради грешките пред спиење и после 8 часа сон, сте уморни


Некогаш ни 8 сати сон не се гаранција дека ќе бидите свежи откако ќе се разбудите. Иако после 8 сати сон би требало да се разбудите спремни за дневните обврски. Тоа се случува поради една проста причина.

За најпрецизно мерење, застанете на вага токму во ова одредено време. Експерт за спиење открива зошто е тоа така и како долг одмор не е доволен. А за сето тоа крива е една мала грешка.

Многу луѓе не знаат дека времето во кое стануваат влијае на времето кога што ќе може да заспијат. Кога наутро ќе видиме или осетиме светло, нашиот мозок престанува да произведува мелатонин, кој го ресетира нашето тело.

Неопходно е да го ресетираме нашиот биолошки часовник, со тоа што ќе стануваме во исто време секое утро. Ако тоа не го направите негативно ќе влијае на спиењето навечер, но и на мотивацијата во текот на денот.

Клучот е во истрајноста, затоа пробајте да одите во кревет во стриктно одредено време, како и да се разбудувате. Затоа не се препорачува отстапување од времето на станување повеќе од еден сат.

Доколку имате проблем со спиењето, хигиената на спалната соба, постелнината и пижамите како и избегнувањето на телефон пред спиење може да ви помогне.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top