Музика

Пољаци ја рокаат „Две невесте тикве брале бре“ и тоа на кумановски дијалект


Percival е полски музички фолк бенд од Лубин, формиран од музичари фасцинирани од историјата и историските настани. Името не реферира на никаква историска фигура, туку на џуџето Персивал Шутенбах од серијалот новели The Witcher од Андржеј Сапковски, познат полски писател на епска фантастика.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top