Живот

Погледнете што навистина се случува кога уринирате под туш


Оваа ситуација се случува скоро кај сите. При влегување во туш кабината вашата бешика се „вклучува“ и вие имате потреба за уринирање.

За многумина е комплицирано да земат крпа, да се испушат и да одат појдат прописно во ВЦ. Во оваа статија може да прочитате што се се случува кога уринираме во туш кабината.

Според некои анкети скоро 80% од луѓето го прават тоа. Меѓутоа колку е безбедно и хигиенски?

Студентите од Универзитет во Англија откриле дека уринирање во када е сосем нормално, но и добро за нашата средина. Како дел од нивниот експеримент наведуваат дека ако ги убедат сите студенти на нивниот Универзитет да уринираат во када би се заштедило вода колку за 26 олимписки базени.

А во обзир е земен податокот дека со тоа се штеди 1/4 од вкупната потрошена вода во домот, па така ќе заштедите и пари.

Но тоа не е единствен аргумент.

Со тоа што ќе уринирате во туш кабина вие нема да ги оштетите цевките, ќе заштедите вода и пари.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top