Живот

Погледнете дневно колку вода треба да пиете според телесната тежина


За да нашиот организам функционира нормално како што треба, мора да внесуваме доволно количество вода. А количината која треба да ја внесиме зависи од телесната тежина.

На сите ни е познато дека треба дневно да внесеме одредена количина вода, за нормално функционирање. А доколку тоа не го практикуваме може да дојде до слабеење на некои витални функции, или пак дури и до заболување.

Колку вода треба да внесуваме?

Некои велат 2 l вода дневно, други пак, не мора вода може и некој друга течност. Но според истражувањата соковите и другите напитоци не би можеле да ја заменат водата. Според следната табела може да проверите колку вода треба да внесите дневно.

 

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top