Живот и здравје

Пет навики поврзани со спиењето, кои може да ви ја уништат врската

спиењето

Спиењето има големо влијание врз секој аспект на човековиот живот. Од чувство за раздразливост до поврзаност со карцином, дијабетис, срцеви заболувања и лошо ментално здравје. Според мислењето на истражувачите, спиењето игра важна улога и во љубовните врски. Тврдат дека постои цела низа лоши навики во креветот кои може да ви ја уништат врската.

„Навиките за спиење на паровите многу зборуваат за нивниот однос. Нормално е да се преместите во друга соба доколку вашиот партнер хрчи, но тоа е проблем ако со одењето во друга соба го избегнувате партнерот.“, изјавува Ани Аурет за Индепендент.

Меѓу другото, дека нешто не е во ред може да биде и тоа ако сте свртени со грбот еден кон друг. Ова прави чувство на исклученост на партнерот и не е здраво за врската. Решение за тоа е барем на некое време да се свртите еден кон друг и да тргнете се што ве попречува да бидете блиску. Исто така проблем е и борбата за кебето, а Јо Барнет, кој е специјалист за врски тврди дека тајната е во компромисот.

„Бидете благонаклонети кон потребите на вашиот партнер и побарајте решение кое на двајцата ќе ви пружи задоволство, како на пример посебни кебиња.“, изјавува Барнет.

Без разлика на каков кревет спиете, не постои оправдување за јаз помеѓу вас и вашиот партнер. Доколку се договорите со партнерот така да спиете тогаш не би требало да постојат проблеми.

„На некои луѓе едноставно им треба простор за да можат да се смират и заспијаат“, вели Барнет.

Исто така, одењето во кревет во различно време може да има лоши последици во вашиот однос. Па така некои може да се чувствуваат осамено, а на крајот и раздразнато, затоа што партнерот ги буди среде ноќ. Истовремено, тоа може да биде решение за оние кои имаат потешкотии да „потонат“ во длабок сон додека некој хрчи покрај нив. Тоа не е најдобро решение, но затоа пак никој нема да се буди исфрустриран утрото затоа што не спиел добро.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top