Живот

Партнерот ги прави овие работи? Чувајте го!


Ако вашиот партнер ги прави работите од овој список, тогаш да знаете дека е вреден за да го чувате.

Не се претвара во никој друг

Дури и кога е со своите пријатели, према вас се однесува на ист начин како кога сте сами.

Многу му значат малите знаци на внимание

Без размислување ќе ви донесе чај ако боледувата, а ќе го прошета и вашето куче.

Секогаш ќе ви каже што му смета

Не му е проблем да ви каже ако сте погрешиле, но тоа ќе ви го каже на мирен начин и без осудување.

Не прави проблем ако  веднаш не му одговорете на пораката

Доволно ви верува и е сигурен дека веројатно сте окупирани со некои обврски

Знае дека не може да му се јавите

Ако му недостигате, ќе ви напише порака или ќе ви се јави кога што ќе може

Памти мали работи

Памти дека утре ве чека некој состанок или знае да те изненаде со поклон кој неодамна сте кажале дека ви се допаѓа.

Ве изненадува

Ќе ти испрати букет, чоколадо или ќе ве почести вечера. Само поради тоа што сака.

Ја почитува вашата приватност

Знае дека мора да имате личен простор и време за себе, а за тоа никогаш не ви прави проблем.

Не се лути поради ситници

Без прашање си зела парче од неговиот колач или парче од вашиот тањир? Никогаш нема да ви замери, па дури некогаш му е и пријатно тоа.

Секогаш е за компромис

Ако на пример сте добиле работа во друг град, нема одма да полуди, туку ќе се обиде да најди некоја средина.

Често ве заменува во домашните обврски

И тоа во обврските кои не сакате да ги правите, дури ако и него му се непријатни.

Не прави драми ако мислењата ви се различни

Го почитува вашето мислење и не се труди да докаже дека е само тој во право.

Не ве осудува

Имате некое лудо хоби и него му е малку чудно, но не те гледа под око поради тоа.

Знае дека малите работи се најважни

Малите знаци на внимание како што се држење за рака под маса, скриени погледи му значат многу и ги цени.

Секогаш внимава да ви е удобно

Повеќе го загрижува дали ќе бидете покриени во текот на ноќта, отколку дали случајно ќе му го земете прекривачот.

Не се среми од љубовните искази во јавноста

Се се срами да ве бакне среде главниот плоштад, ниту му е грижа кој ќе ве виде.

Сака да дели со вас

Од големи работи, па се до последното парче торта.

Спремен е да направи се за вас

И тоа не го прави бидејќи очекува противуслуга, туку ете чисто од што сака да ви угоди.

Покажува колку сте посебни

Без разлика дали сте му кажале дека не сакате поклон за роденден, тој сепак же ви приреди нешто бидејќи тоа го заслужувате.

Знае да слуша

Каква и да има проблеми и колку и да е во гужва, за вас ќе најде време да ви помогне и да ве ислуша. Исто така нема да се сложува со вашето мислење ако смета дека вашата одлука би ви наштетила.

Не ве оптоварува со своите проблеми

Не сака да ве замара, но исто така ќе ви дозволи да му помогнете ако сте во можност.

Ви зборува дека ве сака

Тие два збора воошто не ги изговара тешко, бидејќи ви кажува што чувствува. Чувајте го.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top