Актуелно

Пад на цените: Становите во Солун се продаваат за багатела


Кризата ги големата понуда на станови во Солун ја симнаа цената на 200 до 600 евра за квадратен метар.

Според истражувањата на пазарот на недвижнини,во Солун  по 200 евра за квадратен метар се бара за становите на приземје, додека пак до 600 достигигнуваат тие што се наоѓаат на повисоките катови.

Оние кои веќе купиле стан во Грција велат дека се се завршува преку преку агенција, адвокат и нотар.

Дополните трошоци за купопродажба изнесуваат 13 проценти од вредноста на станот, а нов сопственик може да станете за помалку од 2 месеци.

Пресметката на трошоците за еден стан од 40 квадратни метри е: цена 30.000 евра, данок за пренос на сопственост 900 евра (3 насто), нотар 900 евра (3 до 4 насто), впишување 180 евра (0,4 насто), преведувач 100 евра, адвокат 500 евра, агенција 1.200 евра, приклучок за вода и струја 250 евра, годишен данок 120 евра. Вкупни трошоци 4.030 евра.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top