Advertisements
Вебкафе

Овца шест години се криела во пештера за да не ја истрижат

Овцата Шрек побегнала од своето стадо на Нов Зеланд и шест години се криела во пештера, избегнувајќи да биде истрижена.

Кога локалните жители ја пронашле, на себе имала толку волна од која, откако ја истрижиле, како што тврди сопственикот, била доволна за да се изработат 20 машки костими.

Тој верува дека овцата сакала да биде пронајдена и дека заради тоа се појавила, истакнувајќи дека веројатно веќе имала сериозни проблеми со движењето, жештината и стресот поради тежината од волната врз себе.

Advertisements
To Top