Љубов и секс

Ова се најопасните секс пози, пазете се од повреда!

seks-poza

Ако мислите дека само контрацепцијата е се што ви треба за сигурен секс, група истражувачи отри нови факти за опасностите за време на секс, без разлика дали користите заштита или не.

Група истражувачи ги проучувале секс позите и откриле дека некои од нив се многу опасни за мажите и може да предизвикаат фрактура. Дури во 41 процент од забележаните случаи, фрактира на пенисот предизвикана била во “doggy style” позата.

Ова значи дека за време на однос, пенисот може да се скрши и да предизвика јаки болки. Оваа грешка најчесто настанува од претпоставката која ја имаат повеќето луѓе дека пенисот не може да се скрши. За време на секс мажот најчесто во “кучешка” поза може да удри во некоја од коските кај жената. И на тој начин да се повреди.

Во истражувањето анализирани биле повредите на 90 мажи, на возраст помеѓу 18 и 66 години. Истражувачите ги проучувале различните секс пози, и начините на кои дошло до повреда.

Како втора на списокот во опасни секс пози се најде мисионерската, иако не изгледа комплицирана или опасна.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top