Актуелно

Ова е лекот: Ако имавте дилема, еве колку мастурбирањето може да ве направи „ѕвер“ во креветот

Што повеќе човек ги открива своите лични возбудувања, поголеми се шансите дека тоа исто либерално чувство за авантура ќе го пренесе на својот партнер.

Имаме супер вести за мажите. Слободно мастурбирајте колку сакате, не можете да претерате, тукум напротив да извлечете голема корист. Редовното самозадоволување ве ослободува од стресот, ја лечи несоницата и ја зголемува самодовербата. Но, не само тоа, на тој начин станувате и подобри во креветот и доживувате посилни оргазми.

Момците кои мастурбираат еднаш неделно, 10% се самоуверени во својата изведба во спалната собра отколку оние кои си играат сами со себе, покажуваат истражувања за сексуалното уживање на еден познат секс шоп. Уште нешто, 12% од момците кои редовно се самозадоволуваат имаат поквалитетни оргазми, според студиите на 2000 Британци.

Сите предности на мастурбацијата

„Момците кои редовно се посветуваат на сопственото уживање и повеќе го почитуваат своето тело, се чувствуваат подобро и полесно во сопствената кожа, што нзачи дека ќе бидат поопуштени во играта со партнерката“, истакна Аликс Фокс, амбасадорка за секс и односи. „Многу е полесно да се обрне внимание на сензуалните сигнали кои некој ви ги испаќа,да бидете потполно уверен и присутен во заедничкиот момент, да се посветат на задоволување на потребата на вашиот партнер, но и да се напали, ако не сте оптеретни во мисијата дека ќе се докажете во клучнииот момент.“

Оној кој редовно мастурбира е посклон и да експериментира сам со себе. Тој најпрво ќе ви го открие својот спектар на ерогени зони, како и техниката на стимулација која најмногу му одговара. Тој може да испроба и некои играчки. Таа поголема самосвест и отрворенот е тајна на возбудливиот и креативен секс. Што повеќе човек ги открива сопствените уживања, поголеми се шансите дека тоа исто либерално чувство за авантура ќе го пренесе и на својот љубовник, објаснува Фокс за „The Sun“.

Најпопуларно

To Top