Култура

Отворен час со Милчо: Прво гостување на Манчевски на ФДУ (видео)


Прво гостување на македонскиот режисер Милчо Манчевски на ФДУ по покана на проф. Синоличка Трпкова. Милчо во улога на професор и режисер на студентите и гостите им ги доближи тајните на филмскиот занает и пренесе дел од неговите лични искуства во светот на филмот.

Отворениот час(разговор) се одржа на 01. 06. 2017 во бифето на ФДУ. Модератори на настанот беа професорката Синоличка Трпкова и студентот Кирил Дончов.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top