Advertisements
Култура

Ново меѓународно признание за фотографија на Божидар Барлакоски

Прилепскиот фотограф Божидар Барлакоски деновиве се закити со бронзен медал на една од најстарите изложби за уметничка фотографија во светот, 122-от меѓународен салон за уметничка фотографија во Торонто.

Помеѓу 600 пријавени фотографи на овој фото конкурс Божидар беше награден со бронзен медал за фотографијата со наслов „Hammer-hand“.

Ова е негова 7-ма меѓународна награда годинава, а исто така е добитник и на златен медал за колекција на фотографии на манифестацијата „Денови на македонската фотографија“ за 2014 година, како и бронзен медал за фротографија на фестивалот на фотографија „Малински“ во Куманово.

04.12hammerhand2
Божидар Барлакоски е активен член на фото-кино клубот „Прилеп“, кој брои 20-тина членови, и кој годинава ја имаше својата прва изложба од меѓународен ранг, организирана пo највисоки стандарди, поради што и доби пет ѕвезди за организација од сите релевантни светски фото асоцијации.

Advertisements
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top