Авто мото

Новиот Голф доаѓа: Повеќе стил и нов мотор!

Новата генерација на најпопуларниот автомобил доаѓа во 2019 година, а веќе во јавноста почнаа да стигнуваат и првите информации од Волфсбург.

Новиот Голф, за разлика од претходните модели ќе понуди нов атрактивен дизајн, а ќе има повеќе стил и есетика.

Од сето тоа може да очекуваме подобра аеродинамика и промена во однос на главните димензии, како и нови детали на графиката на светлата.

Новиот Голф ќе користи унапредена MQB платформа, а последицата на тоа же биде 50 килограми помалку од вкупната маса. Намалените килограми ќе одговараат на новата ЕА211 ево линија, мотори кои користат турбинска технологија.

Без соменине, новиот Голф доаѓа со минимална потрошувачка, а тоа е еден од главните адути на кои играат Фолксваген.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top