Advertisements
Актуелно

Новата методологија на одредување на цените ќе ги поевтини горивата од понеделник

Заклучно со оваа недела, завршува слободното формирање на цените на горивата од страна на трговците со истите.

Од понеделник ќе стапи на сила нова методологија. Од регулаторната комисија велат дека на трговците ќе им бидат признаени помали трошци и маржи – што треба да повлече поевтинување.

Сепак – остануваат на сила два фактори за формирање на цената – курсниот сооднос денар-долар и цената на нафтата на светските берзи. Сега цената ќе се формира секој понеделник.

Advertisements

Најпопуларно

To Top