Живот

НЕ СЕ ЛУТЕТЕ ОДМА: Еве зошто мажите гледаат во други жени!

Нема жена на овој свет која барем еднаш во животот се соочила со овој ’проблем’. И додека некои со тоа немаат никаков проблем, најголемиот дел веднаш се навредуваат и се лутат, сметајќи дека ако погледот на нејзиниот сакан залутал кај друга жена, тоа значи непочитување, а ги загрижува и помислата дека партнерот ќе ги изневери. Но всушност, во голем број на случаи не е во прашање ни едното, ниту пак другото.

Ова се трите причини зошто мажите гледаат други жени:


1. Тестерон

Погледнот кон друга жена главно е инстинктивна реакција. Тестеронот влијае на нивниот мозок така што го запазува потенцијалниот плен, па нивните очи еднослтавно одлутуваат во тој правец. Дури подоцна сфаќаат што направиле, но тогаш обично е готово, веќе погледнале а вие сте збеснале.


2. Естетика

Исто како што и жените сакаат да гледаат убави работи, така и мажите уживаат во гледката на убави жени. Тоа не значи дека тој не ве сака, туку веќе дека се држи до старата изрека „Очите се за гледање“.


3. Љубомора

Можеби ќе ви звучи чудно, но мажите кои не се чувствуваат доволно привлечно, ќе посака да бидете љубоморни, како и да се увери дека чувствувате нешто за него. Затоа намерно гледа други жени пред вас, привлекува внимание и ужива во вашата љубомора.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top