Авто мото

Навидум мал, но со мотор од кој „рика“ адреналинско задоволство

Малиот Мини автомобил од 1962 година, во својата стандардна варијанта е доста забавно автомобилче, но кога ќе го засилите со „накит“ од Хонда, на среќните моменти им нема крај.

Токму таков уникат е составен во Калифорнија и се продава на eBay. К20 моторот со 220 коњски сили и 206 Nm завртен момент беше вграден во задниот дел од Мини убавецот. Сиот останат вишок материјал беше отстарнет, па ионака скромната маса беше минимизирана.

Дигиталниот брзиномер и Sparco управувачот го збогатуваат впечатокот, а заштитниот кафез е вграден од сосема оправдани причини.

Единствен проблем може да биде цената, која во само неколку дена скокна од иницијални 0,99 на повеќе од 17.000 американски долари.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top