Вебкафе

Најпосле пресметано колку точно време за 365 дена мајката троши на доење

доење

За бебето мајчиното млеко е најздрава храна, а колку повќе се консумира толку здравјето на детето е подобро.

Само жените кои поминале низ тој процес можат да разберат колку време мајките трошат за доење на своите деца.

A post shared by Jenny Tamas (@gypsynspice) on

Џени Тамас сакала да покаже колку вкупно време потрошила за доење на своето дете во текот на 12 месеци.

„Се позабавував со математика. Ја доев Лилу година дена, а всушност тоа значи 5475 пати, односно 1.825 часа. Толку долго ја држев на мојата дојка, што таа испила вкупно 1300 литри млеко кое моето тело го создаде за неа“

A post shared by Jenny Tamas (@gypsynspice) on

Таа додаде дека е многу горда на себе, но тоа значи дека жените се вистински супер-херои. Кога овие часа ќе ги претворите во денови, па и месеци ќе сфатите колку е женското тело совршено и издржливо.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top