Софтвер

На повидок опција која предупредува кога некој гледа во екранот на вашиот мобилен телефон

нова опција

Заштитникот на е-екранот е базиран на вештачка интелегенција која ја користи предната камера на телефонот во комбинација со алгоритам за препознавање на лица и движења.

Инжењерите од компанијата Гугл развиваат занимилива технологија која со помош на вештачката интелегенција и предната камера на телефонот, ќе ги предупреди корисниците ако некој зад грбот им гледа во екранот од телефонот.

Оваа корисна функција е во фаза на развивање, а Гугл веќе планира да ја имплементира во некои од идните верзии на Андроид.

нова опција

Колку е брза реакцијата може да се виде во приложената видео снимка. Веднаш некој кога ќе погледне во телефонот се активира предната камера на која го предупредува корисникот дека некој гледа во телефонот.

Се зборува дека оваа технологија е најдобар пример за тоа какви се новитети може да ни донесе вештачката интелегеција во нашите телефони.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top